Ministr dopravy Dan Ťok se dohodl se stavebníky na rychlejším dokončení oprav v Karlovarském kraji

23.7.2018Média a tiskové zprávy

Na rychlejším dokončení oprav v Karlovarském kraji se dnes se stavebníky dohodl ministr dopravy Dan Ťok. Ředitelství silnic a dálnic v současnosti realizuje na území kraje 8 staveb s uzavírkami či omezením provozu. Na kontrolním dnu staveb na silnicích I. tříd se jednalo především o právě probíhající rekonstrukce mostů u Žalmanova, v karlovarském Doubí a mostu u Cihelen ve směru na Plzeň.

První zastávkou se staly mosty v Žalmanově na silnici I/6, kde se kromě rekonstrukce obou mostů opravovala i objízdná komunikace. „Původní termín dokončení stavby je 17. listopadu letošního roku. Se zástupci společnosti Eurovia jsme se dohodli, že by bylo možné zkrátit termín na 15. října. Podobně jsem požádal stavaře i na mostě v karlovarském Doubí. Velmi bychom ocenili, kdyby stavba namísto v polovině listopadu byla hotova do 30. října, protože jde o velmi důležitou spojnici pro celé město Karlovy Vary. Samozřejmě je pro nás ale zároveň podstatná kvalita práce,“ uvedl ministr dopravy Dan Ťok.

V doprovodu hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové, zástupců Ředitelství silnic a dálnic i stavebních firem si ministr prohlédl také postup stavby na mostě v Doubí i na mostě v Cihelnách, kde se provádí kompletní výměna nosné konstrukce mostu. Hejtmanka Jana Vildumetzová při té příležitosti připomněla: „Obrací se na mě řada občanů, kteří nejsou spokojeni s tím, jak práce na těchto stavbách pokračují, mají dojem, že se na některých stavbách nepracuje. Chápeme, že se stavební firmy v tomto období potýkají s nedostatkem stavebních sil, ale zároveň je třeba vzít v potaz, že řidiči chtějí jezdit po kvalitních opravených silnicích. Proto bych chtěla panu ministrovi poděkovat, že dohlíží na průběh staveb a určitě tady není naposledy, protože i zhotovitelé pak počítají s tím, že jsou pod drobnohledem.“

Ministr Ťok v závěru zdůraznil, že na všech stavbách řízených Ředitelstvím silnic a dálnic jsou kamery napájené solárními panely, které monitorují činnost stavebníků. „Stavby monitorujeme 24 hodin denně, když tedy firmy přijdou s tím, že chtějí zaplatit vícepráce nebo že na místě vznikl problém, můžeme podle záznamu vyhodnotit a zkontrolovat, jestli to odpovídá,“ doplnil Dan Ťok.

V Karlovarském kraji letos půjde do oprav silnic I. třídy a dálnice D6 včetně letní a zimní údržby okolo 410 milionů korun ze státního rozpočtu. Na území regionu má Ředitelství silnic a dálnic ve své správě celkem 221 kilometrů silnic a dálnice D6.