Prodloužené splatnosti mýtného mohou využít dopravci pro 208 tisíc vozidel

30.4.2020Média a tiskové zprávy

V návaznosti na rozhodnutí Vlády ČR ze dne 30. března 2020 mohou dopravci, na které negativně dopadla opatření týkající se COVID-19 a platí projeté mýtné v režimu následného placení, využít odložené splatnosti faktur za projeté mýtné. Splatnost faktury je prodloužena na 90 dní od konce fakturačního období.

Prodloužené splatnosti mýtného mohou využít dopravci pro 208 tisíc vozidel

Na úlevu v podobě prodloužené splatnosti faktur za projeté mýtné dosáhnou dopravci, kteří registrovali do systému přes 208 tisíc vozidel. Přibližně 5,5 tisíce vozidel je registrováno v režimu následného placení s bankovní zárukou, zbylých takřka 203 tisíc vozidel je registrováno přes vydavatele tankovacích karet.

Detailní podmínky zveřejnil CzechToll na oficiálních stránkách systému elektronického mýtného www.mytocz.eu společně s upravenými Všeobecnými smluvními podmínkami, které reflektují mimořádné úlevy pro dopravce.

1) Úleva pro dopravce registrované v režimu následného placení s bankovní zárukou

Všem uživatelům byla automaticky nastavena splatnost faktur na 90 dní od konce příslušného zúčtovacího období, a to pro všechny transakce uskutečněné v období od 1. dubna 2020 do 31. července 2020. První faktury vystavené dne 16. dubna 2020 za transakce v období od 1. dubna 2020 do 15. dubna 2020 byly již vystaveny s prodlouženou splatností na 90 dnů.

2) Úleva pro dopravce registrované v režimu následného placení s platbou tankovací kartou

Pro dopravce registrované přes vydavatele tankovacích karet jsou faktury od provozovatele systému pouze informativní, úhradu mýtného provádějí na základě faktur (příkazů k úhradě) od svého vydavatele tankovacích karet. Podle technických a provozních možností jednotlivých vydavatelů tankovacích karet byla 90 denní splatnost faktur za projeté mýtné vyjednána za následujících podmínek:
  • 90 denní splatnost faktur za projeté mýtné v období od 1. dubna do 31. července 2020 poskytnou tito vydavatelé tankovacích karet:
UNIPETROL RPA, s.r.o. - BENZINA, odštěpný závod
CCS Česká společnost pro platební karty s.r.o.
Diners Club CS, s.r.o.
DKV EURO SERVICE GmbH + Co. KG
LogPay Transport Services GmbH
MOL Česká republika, s.r.o.
PaySystem, s.r.o.
Plose Sistem Service S.p.A.
W.A.G. Issuing Services, a.s.

• 90 denní splatnost faktur za projeté mýtné v období od 1. května do 31. července 2020 poskytnou tito vydavatelé tankovacích karet:
E100 International Trade sp. z o.o.
OMV Česká republika, s.r.o.
AS 24 ČESKÁ REPUBLIKA S.R.O.

Splatnost 90 dní se vztahuje pouze na projeté mýtné, nikoli na úhradu vratné kauce za palubní jednotku. Z technických a provozních důvodů nemohla být nastavena 90 denní splatnost faktur u čtyř vydavatelů tankovacích karet (Trafineo GmbH & Co. KG, MS EUROPE B.V., UNION TANK Eckstein GmbH& Co. KG a Shell Czech Republic, a.s.).

Kontakt pro další informace:
Miroslav Beneš, mluvčí CzechToll s.r.o.
+420 603 174 347 | miroslav.benes@czechtoll.cz