Výpravní budova ve Veselí nad Lužnicí prošla kompletní rekonstrukcí

17.6.2022Média a tiskové zprávy

Cestujícím ve stanici Veselí nad Lužnicí začala sloužit nová nádražní budova, která doplnila nedávno dostavěný autobusový terminál v investici města. Správa železnic dokončila rok trvající přestavbu, která zahrnovala změnu uspořádání interiéru, přesunutí kotelny do suterénu, vybudování toalet přístupných z haly a nových komerčních prostor. Stavební práce zrealizovala společnost AVERS, předpokládané investiční náklady dosahují 61,8 milionu korun.

Výpravní budova ve Veselí nad Lužnicí prošla kompletní rekonstrukcí
Rekonstrukce výpravní budovy odstartovala loni v květnu. Pro zachování historického rázu objektu došlo v rámci opravy fasády z režného zdiva i k obnovení původní podoby poškozených štukatérských prvků a k osazení dřevěných špaletových oken. Kompletní výměnou prošly také všechny dveře a střecha včetně krovu.

Dispoziční uspořádání se změnilo ve všech patrech objektu. V prvním podlaží se vybudovaly nové toalety, které jsou přístupné i z haly. Vznikly zde nové komerční jednotky, kotelna se naopak přesunula do suterénu. Ve druhém podlaží se zrekonstruovaly kancelářské prostory pro potřeby zaměstnanců Správy železnic a budoucích nájemníků, třetí podlaží je stavebně připraveno pro další komerční využití. V celé budově se dále obnovily rozvody kanalizace, vody, topení, vzduchotechniky, klimatizace a elektroinstalace.